Schoonmaaktips die ik dankzij mijn bijbaantje leerde

Mijn huis schoonmaken is nou niet bepaald mijn favoriete bezigheid, maar toch ga ik elke keer met veel plezier naar mijn bijbaan in de schoonmaak.
Een theaterzaal stofzuigen, daar de stoelen poetsen of de toiletten schoonmaken in de dierentuin, het is niet te vergelijken met schoonmaakwerk thuis. Buiten de deur is het namelijk zoveel leuker!

Dat schoonmaken echt een vak is en je er enorm veel kwaliteiten voor moet hebben, daarover schreef ik al. Maar dat ik dankzij mijn bijbaan ook het één en ander heb geleerd om efficiënter schoon te kunnen maken, dat had ik nog niet gedeeld. Daarom vandaag 7 schoonmaaktips die ik dankzij mijn bijbaantje leerde (en het je thuis heel wat gemakkelijker maken). Want thuis schoonmaken, dat vindt toch bijna niemand leuk?

1. Dweilen met koud water.

Wanneer ik dit aan niet-schoonmakers vertel, verklaart menigeen me voor gek, maar voor je vloer is het beter wanneer je dweilt met koud water. Wanneer je warm water gebruikt, verdampt het water op de vloer sneller dan het schoonmaakmiddel, waardoor er vieze strepen achterblijven. Bij het gebruik van koud(er) water heb je dit probleem niet.

2. De muren met een dweil/padstok.

Douchemuren krijg je snel en gemakkelijk van boven tot onder schoon met een padstok. Aangezien niet iedereen hier thuis over beschikt, werkt een dweil ook prima. Je weet wel, zo’n Swiffer-ding waar je je dweil aan vastklikt. Werkt perfect!

3. Vlekken in kleding met ontvetter.

De meest waardevolle tip ever, die mijn garderobe al heel wat keren heeft gered. Menig vlek in kleding laat je gemakkelijk verdwijnen met ontvetter. Zelfs wanneer de vlek er na één keer wassen nog inzit, is het de moeite waard ontvetter te proberen. Zo kreeg ik ooit mijn Levi’s jeans weer schoon toen deze onder de vetvlekken zat na een barbecue. Ontvetter op de vlek spuiten en het kledingstuk meteen in de wasmachine gooien. Grote kans dat de vlek als sneeuw voor de zon verdwenen is.

4. De rol van vuilniszakken.

Als je nooit weet waar je je vuilniszakken op moet bergen is het reuze handig om hem gewoon in de prullenbak te leggen. De bovenste zak gebruik je gewoon en wanneer deze vol is, trek je hem zo van de rol af.

5. Glaswerk met water.

Spiegels schoonmaken en vlekken op ramen, doe je heel eenvoudig alleen met water. Een vochtig doekje erover en klaar is kees Eev.

6. Zwarte kleding met azijn.

Met dank aan een lieve collega die pro is in het doen van de was: zwarte kleding blijft mooier zwart wanneer je wat azijn in het bakje van de wasverzachter doet. Het werkt trouwens ook meteen als een natuurlijke wasverzachter.

7. Theedoeken.

Theedoeken strijken vind ik sowieso onzin, maar wanneer je ze niet strijkt en je geen wasverzachter gebruikt, drogen ze veel beter af!

Welke schoonmaaktip zou jij hier nog aan toevoegen?

xX Eev

2 thoughts on “Schoonmaaktips die ik dankzij mijn bijbaantje leerde

  1. Hoi Evelien, bedankt voor je goede schoonmaaktips! Mijn man heeft een eigen bedrijf en zijn kantoorpand moet ook regelmatig schoongemaakt. We doen het nu nog allemaal zelf, maar overwegen toch schoonmaakdienstverlening. Ik wist niet dat je spiegels en ramen goed kan wassen met alleen water, dat gaan we zeker een keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge