5 blijheidjes van juni

Zoals al eens gezegd heb ik de laatste maanden veel last van storingen in mijn hoofd. Het ene moment voel ik me super happy en het andere moment voel ik me ontzettend neerslachtig. Dit heeft zijn weerslag op bijna alles, wat in mijn hoofd voor nog meer kortsluiting zorgt.Op school ben ik daardoor zoveel afwezig geweest dat ik een grote kans loop het jaar over te moeten doen (wat ik dus echt niet wil!) en ook heb ik door alle drama in mijn hoofd minder interesse in mijn hobby’s, waardoor Neteevenanders half aan het doodbloeden is (wat ik ook niet wil!) en ontspannen ook niet echt lukt.
Wat ik echter het vervelendst van vind is dat er momenten zijn waarop het voelt alsof bijna niemand me begrijpt, ik er alleen voor sta en ik, hoe hard ik ook zwem in deze warrige wereld, ik alleen maar sneller lijk te verdrinken.

 

Neteevenhappy

Maar dit moment voel ik me best happy, en dan vind ik het ook veel makkelijker om stil te staan bij andere fijne momenten. In juni maakte ik zoveel fijne dingen mee dat ik besloot om ze op te schrijven, zodat ik ze nog eens terug kan lezen wanneer ik me iets minder fijn voel. Lezen en kijken jullie mee? 🙂

 

Blijheidjes van juni:

1: Mijn naam die in een boekje staat + een echte boekpresentatie mogen bijwonen. Het zusje van mijn beste vriendinnetje schreef een boekje over het Drentse dialect in het onderwijs. Ze vroeg mij de omslagfoto te maken en in juni werd dit boekje in het bijzijn van de burgemeester gepresenteerd. Ik was bij de presentatie, wat alleen al superleuk was, maar helemaal tof vind ik het feit dat mijn naam achter het woordje ‘umslagfoto’ (nee, dat is geen typfout) staat. Best logisch omdat ik de omslagfoto heb gemaakt, maar dat mijn naam er echt staat vind ik supertof.
Dat er een paar dagen later ook nog een artikeltje over in de krant stond en er een copyright-tekentje met mijn naam bij de foto was gezet, vond ik ook weer superstoer. 🙂

2: Ein-de-lijk mijn eigen plekje! Ik zal er nog wel eens een blog aan wijden, maar het afgelopen half jaar woonde ik op een verre van fijne plek. Sinds donderdag 22 juni heb ik ein-de-lijk mijn eigen plekje in een heel fijn flatje in Almelooooooo! 😀 Hele grote blijheid!

3: Nieuwe bril + zonnebril op sterkte. Ik was toe aan een nieuwe bril en ik wilde nu eindelijk wel eens een zonnebril op sterkte, dus deze besloot ik uit te zoeken bij de opticien. Op de valreep van juni haalde ik ze op en ik ben er super blij mee! Eindelijk heb ik een huge-ass, nerdy bril die ik wel tof vind staan op mijn hoofd en ik ben ook ontzettend blij met de enorm donkere zonnebril. Ik schijn één van de weinige mensen te zijn die de modieuze spiegelglazen afschuwelijk vind, dus ik ben extra blij met mijn donkere, niet spiegelende exemplaar.

4: Intake bij een psych: Dit is misschien best een rare blijheid, vooral ook omdat er nog een behoorlijk taboe op psychische klachten ligt, maar in juni had ik ook eindelijk mijn intake bij het GGZ. Door omstandigheden duurde dit allemaal langer dan gepland, maar het voelt alsof ik nu eindelijk aan mezelf kan gaan werken en stappen kan gaan zetten. 🙂

5: Een foto maken die zoveel mooier is geworden dan ik verwachtte en er ontzettend veel gave reacties op krijgen. Begin juni werd me gevraagd of ik plaatjes wilde schieten voor een zwangerschapsaankondiging. Een datum werd geprikt en ik bedacht in mijn hoofd vast een leuke setting om een zwanger koppel mooi vast te leggen. Al snel bleek echter dat het stel wilde dat hun drie honden de zwangerschapsaankondiging zouden doen. Ik was stomverbaasd. Hoe zagen ze dat voor zich? Ze weten dat ik geen professional ben en in mijn optiek doen dieren nooit wat je van ze verlangd. Ik opperde nog om het bij één hond te houden, maar het stel was onvermurwbaar. Alle drie de viervoeters moesten op de foto.
De afspraak stond al gepland, dus ik ben de uitdaging toch aangaan, ondanks dat ik er behoorlijk zenuwachtig om was. Gelukkig was het het allemaal waard.
Ik ben nog nooit zo trots op mezelf en op een foto van mij geweest. 🙂 Het eindresultaat is wel 1000 x mooier geworden dan ik had durven dromen en ik heb zoveel leuke en lieve reacties gekregen dat mijn zelfvertrouwen een enorme boost heeft gekregen. Ik durf dit zelfs wel mijn grootste blijheid van juni te noemen. 🙂

Welke blijheidjes had jij de afgelopen maand?

 

 

xX Eev

 

4 thoughts on “5 blijheidjes van juni

  1. Wauw, die foto van de honden! Daar mag je zeker heel trots op zijn! Hij is zo leuk geworden! En wat fijn dat je een intake hebt bij de psycholoog. Inderdaad geen heel vrolijk vooruitzicht, maar het helpt je wel om weer vooruit te komen. Superleuk dat je nu je eigen plekje hebt! Wat ziet het er vrolijk uit van binnen.
    Romy onlangs geplaatst…6 tips om minder te twijfelen aan jezelfMy Profile

  2. Gefeliciteerd met jouw nieuwe stekje in Almelo. En balen dat je het schooljaar misschien over moet doen. Aan de andere kant: een jaar overdoen dat gebeurt zoveel mensen, dus de wereld vergaat echt niet. Een beetje mildheid naar jezelf toe dat mag best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge