25 leuke dingen van 2018

Op dagen zoals deze voel ik me altijd een enorm sentimentele dwaas. Ik laat een traantje om het minste of geringste en sta vaak veel te lang stil bij alle verdrietige dingen. Tijd dus om het over een andere boeg te gooien en stil te staan bij leuke dingen! Daarom vandaag een lijstje met 25 leuke dingen uit mijn 2018.

Lees je mee?

1: Vijfentwintig (!) kilo afvallen
Een paar dagen voor mijn 24e verjaardag in 2016, sprak ik met mezelf af dat ik voor mijn 25e, 25 kilo lichter wilde zijn. Dit redde ik uiteindelijk niet, maar op 25 januari 2018 kon ik eindelijk aan iedereen vertellen over de geheime afspraak die ik met mezelf had gemaakt. Ik zette twee foto’s van mezelf naast elkaar en vooral dat maakte me enorm trots. Wat een verschil en wat was ik trots dat ik dat helemaal zelf had gedaan!
Ondertussen is er nog eens 8 kilo af dus staat de teller op 33. Het gaat niet hard, maar het blijft er wel af en dat vind ik het allerbelangrijkste! 🙂

2: Mooi Wark in het ATLAS Theater
Op 17 februari toog ik met mijn moeder naar ‘mijn’ theater om er onze favoriete boerenrockband Mooi Wark een voorstelling te zien verzorgen. Ik schreef er een artikel over dat later zelfs in hun fanmagazine werd geplaatst.

3: Nieuw vrijwilligerswerk
Ergens eind februari begon ik als vrijwilliger bij het Klupcafé. Ondanks dat de naam dat wel doet vermoeden, is het niet echt een café maar eerder een gezellig huiskamerrestaurant. Nog steeds kook ik elke donderdag met even veel plezier voor zo’n tien volwassenen met een verstandelijke beperking waarna we samen eten en gezellig kletsen.

4: Naar Friesland met mijn zusje en kleine neefje voor een heel bijzonder ritje
Op 22 februari 2018 was het vier jaar geleden dat onze vader overleed. Vlak na zijn overlijden verkochten wij met pijn in het hart één van zijn dierbaarste bezitten: zijn rode Chevy Van.
Mijn zusje nam contact op met de koper en zo gebeurde het dat wij op 22 februari naar Friesland togen om een ritje te maken in papa’s bus. Ondanks dat ik de bus altijd enorm lelijk vond, was het heel bijzonder om te merken dat de bus nog praktisch hetzelfde klonk, rook en was als toen hij nog aan onze vader toebehoorde.

5: Verhuizen
Het kostte een boel bloed, zweet en tranen en het bezorgde me ook enorm wat stress, maar in maart verhuisde ik naar een schattig klein studiootje in het centrum van een Twentse stad. Eindelijk echt mijn eigen plekje!

6: Naar Wildlands met mijn neefje
In 2018 ging ik ook een stuk of 5 keer met mijn neefje naar Wildlands. Ontzettend leuk om de verwondering vanwege alle dieren bij hem steeds weer te zien. Daarnaast is mijn neefje sowieso een leuk ding, welk jaar het ook is.. 😉

7: Happy flowers
Op 15 mei kocht ik voor het eerst bloemen voor mezelf en daar werd ik zoo gelukkig van! Ik realiseerde me daardoor ook dat ik echt volwassen ben. Beetje gek misschien, maar wel een ontzettend blij momentje!

8: De Fladderaar en een bijzondere aankondiging
Op 27 mei werd ik van mijn werk ontvoerd omdat ik een prijsvraag had gewonnen. Het kunstwerk dat voor het Rensenpark in Emmen stond, zou voortaan door het leven gaan ‘de Fladderaar’; een naam die ik had ingestuurd. Inmiddels is het kunstwerk door wet- en regelgeving van de gemeente weggefladderd naar de tuin van een verzorgingstehuis, maar het was destijds wel een ontzettend gave gebeurtenis! Wat die dag nog meer bijzonder maakte was dat ik die avond eindelijk bekend mocht maken dat ik voor de tweede keer tante ging worden.

9: Kaartjes kopen voor Dr. Pol
Op 13 juni las ik op de Facebookpagina van ‘mijn’ theater dat Dr. Pol daar een show zou geven. Ik sprong halsoverkop in de trein om zeker te weten dat ik kaartjes zou bemachtigen en zat op 4 september dus met mijn moeder in de zaal. Wat een intrigerende en bijzondere man!

10: Werken op de drukste dag
In de zomervakantie bracht ik de meeste tijd door bij Wildlands om daar te werken als schoonmaak- en parkmedewerker. Het theater verkeerde immers in het laagseizoen, terwijl ‘bij de buren’ het hoogseizoen volop aan de gang was. Op 15 augustus beleefde Wildlands qua bezoekersaantal de drukste dag en drie keer raden wie er toen ook aan het werk was? Exact! Deze dame. Ontzettend tof om te zien dat die dag de saamhorigheid onder collega’s nog eens extra werd benadrukt en iedereen bijsprong waar nodig! 🙂

11: Leuke stage
Na de zomervakantie begon ik meteen aan mijn stage op een dagactiviteitencentrum voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Helaas loopt deze stage over 5 weken af, maar wat heb ik er een ontzettend toffe tijd (gehad) en wat heb ik er toch ontzettend veel mogen leren! Het voelt elke dag weer als een feestje om er naartoe te mogen!

12: Bye bye comfortzone
Op 5 oktober vierden mijn oom en tante hun 55e verjaardag en het feit dat ze 35 jaar getrouwd waren; tijd voor een feestje dus! Tegen bijna al mijn principes in koos ik voor een kokerrok en een strakzittend shirtje in plaats van een wijde jurk om dit feest met ze mee te vieren. Ik voelde me in het begin nogal onwennig maar mede door de vele complimenten en een x-aantal keer in de spiegel kijken was ik overtuigd. Het stond gewoon leuk! Inmiddels loop ik er dus wat vaker bij in strakke(re) kleding.

13: Het kunnen handelen van negatieve gedachten
In 2018 was het niet altijd alleen maar leuk en voelde ik me ook wel eens behoorlijk k*t. Het verschil met voorgaande jaren is echter dat ik het afgelopen jaar leerde hoe ik met die negatieve gedachten kan dealen. Ik mag me best even rot voelen, maar ik weet ook dat het weer over gaat. 🙂

14: Mijn zusje als promogirl op een flyer van een energydrink
Ik vind energiedrankjes niet te zuipen en ik zal dus ook nooit een drankje kopen dat stelt dat je er vleugels van krijgt, maar toen ik een flyer van een iets minder bekend energiedrankje onder ogen kreeg waarop mijn zusje staat als promogirl, maakte me dat stiekem toch wel een beetje trots!

15: Spontaan naar een theatervoorstelling gaan
Op 24 november was ik aan het werk in het theater en zag en hoorde ik van alles vanwege de voorstelling die die avond zou spelen. Een collega en ik werden hier behoorlijk enthousiast door en besloten spontaan om de voorstelling als gast te bezoeken. Zo zaten we die avond dus bij Alice in Wonderland, gespeeld door allerlei regionale theater- en muziekdisciplines.

16: Pleidooi van een lui watje
Op 26 november sloeg ik bijna achterover van verbazing vanwege de vele (in mijn ogen) vreemde reacties op een nieuwsartikel. Ik besloot er een pleidooi over te schrijven en ben nog steeds ontzettend trots op dit artikel.

17: Zelfspot van een cliënt
Op 27 november liep ik met een palletwagen door het DAC en waarschuwde ik een cliënt dat ik eraan kwam omdat ik nog niet erg behendig ben met zo’n ding. De desbetreffende cliënt reageerde met: “Ach, lopen kan ik toch al niet dus zoveel kun je er toch niet meer aan verknallen.” Een ontzettend leuke reactie!

18: Gastles geven
Op 29 november gaf ik een gastles in mijn oude klas over Topjobs Twente; een project waar ik mee bezig ben en waarmee we jongeren enthousiast willen maken voor vrijwilligerswerk. Het ging niet perfect, maar voor een eerste keer vond ik het ontzettend goed gaan!

19: Concert van Tokio Hotel
Eind november kreeg ik een appje van mijn broertje; hij hoorde een nummer van Tokio Hotel op de radio en moest aan me denken. Toen ik vertelde dat TH in 2019 twee concerten geeft in Nederland, besloot hij spontaan dat hij me als vervroegd verjaardagscadeautje twee tickets zou schenken èn met me mee zou gaan ondanks dat hij de muziek niks vind. Iets dat ik ontzettend lief vond en vind!

20: Being an auntie
Op 5 december kreeg ik het meest bijzondere sinterklaascadeau ooit. Ik werd voor de tweede keer tante! Het is een wolk van een kereltje geworden en ook de tweede aardappel heeft mijn hart inmiddels gestolen.

21: De kerstmarkt van mijn stage
Op 11 december bezocht ik een wel heel bijzondere kerstmarkt; ik mocht er namelijk zelf het kerstpakket van mijn stage samenstellen. Ik kwam thuis met een boek, een Topper en bonbons. Ontzettend leuk en heel tof dat zowel stagiaires als gewone medewerkers exact hetzelfde bestedingsbedrag kregen.

22: De kerstborrel van werk
December staat altijd bol van de festiviteiten en op 18 december had ik een hele gezellige kerstborrel van mijn bijbaan. Ontzettend gezellig en heel leuk om collega’s eens in een andere setting te treffen.

23: Mooie kerstfoto
Een dag voor kerst liet ik mijn haar verven en op eerste kerstdag maakte ik de foto boven dit artikel van mezelf. Mijn haar was door mijn zusje gedaan en ik droeg make-up, waardoor ik er nogal anders uitzag. Dit vonden meerdere mensen aan de reacties en complimenten op Facebook te lezen. Vond ik leuk!

24: Werken bij Wildnights
In de kerstvakantie staat Wildlands bekend vanwege de Wildnights. Dagen waarop het park tot in de avonduren geopend is en het er bol staat van de activiteiten. Foodtrucks, lichtshows en een illusieshow staan er op het programma. Ik mocht er in 2018 drie dagen achtereen werken en vond dat ontzettend tof! Leuke collega’s, fijne sfeer en fantastische gasten. Gelukkig ben ik in 2019 nog een paar dagen van de partij!
Wanneer je ook wilt gaan; Wildnights vind nog plaats tot en met 6 januari 2019.

25: Fijne mensen
Een jaar is niet compleet zonder lieve en fijne mensen om je heen. Gelukkig had ik deze ruimschoots in de buurt het afgelopen jaar! Vrienden, familie en collega’s.. Wat ben ik blij dat jullie er zijn!

Wat waren leuke dingen in jouw 2018?

xX Eev

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge