Rare partner? RTL fixt hem/haar wel!

Rare titel hè? Het zit namelijk zo..

De laatste weken is er één reclamespot die continu door mijn hoofd spookt; een reclame van RTL waarin een presentatrice oproept je te willen helpen wanneer je partner ‘raar’ is en jij daar last van hebt. “Is hij er van overtuigd dat hij een alien is, of kijkt hij liever naar de planeten dan naar jou? Denkt zij dat zij een heks is en danst ze ‘s nachts in een cirkel van vuur? Speelt jouw man liever veldslagen na dan dat hij met jou in het bos loopt en staat jullie relatie daardoor onder druk? Geef je op, dan kom ik je helpen!”

Een vreselijke reclamespot als je het mij vraagt en al helemaal een vreselijke oproep, voor een waarschijnlijk nog vreselijker programma.

Iedereen is anders en elk mens heeft wel dingetjes die niet door anderen begrepen worden. Zo kan ik over mezelf ook genoeg dingen opnoemen die niet iedereen begrijpt en wanneer we het over hokjes gaan hebben, is er geen enkel hokje waarin ik volledig thuishoor. Ik zou me in meerdere hokjes op mijn gemak kunnen voelen en ben erg open-minded.

Mensen vind ik de meest interessante wezens op deze aarde en vooral wanneer mensen anders zijn dan ‘normaal’ (sowieso een verschrikkelijk woord) vind ik ze heel erg leuk en interessant. Mensen met de gekste hobby’s, levensstijlen, uiterlijkheden of verzamelingen.. Ik houd ervan! Deze mensen kleuren immers onze wereld.

Maar..

Toch kan ik me ook niet altijd in de levensstijlen van anderen vinden. Ik snap bijvoorbeeld niet waarom mensen zich in hun vrije tijd als baby zouden verkleden en zich ook als zodanig zouden gedragen; om maar even een uiterste te noemen.

Nou ja, wanneer het uitgelegd wordt in documentaires, begrijp ik vaak wel waarom mensen het doen, maar ik zie het mijzelf absoluut niet doen. Dit maakt echter niet dat ik vind dat iemand die dat wel doet ‘gerepareerd’ dient te worden. Zolang jij met je hobby of levensstijl niemand schaadt en je er zelf gelukkig van wordt, dan hoort niemand je daarin tegen te houden of te beperken.

Helaas zijn er nog steeds closedminded people die het nodig lijken te vinden dat mensen met bijzondere hobby’s en/of levensstijlen ‘gefixt’ dienen te worden. Want mensen die zich anders gedragen dan de massa, hebben vast ergens een storing in hun hoofd.

Vaak vraag ik me af of de storing bij de ‘rare mensen’ zit, of dat deze toch in het hoofd van de ‘normale mens’ zit. Want waarom zou je iemand die ‘anders’ is, willen veranderen? Omdat hij/zij daar gelukkig van wordt of omdat jij daar gelukkig van wordt?

Persoonlijk denk ik dat de close-minded people in onze maatschappij enkel jaloers zijn omdat zij niet durven te zijn wie ze willen zijn..

Kriebels

Ik heb geen idee wat voor programma het gaat worden op RTL, maar ik krijg al de kriebels wanneer ik erover nadenk. Mensen met bijzondere hobby’s of levensstijlen voelen zich vaak al onbegrepen door de massa en ik ben bang dat ze door programma’s als deze enkel maar ‘te kakken’ worden gezet. Dat ze worden neergezet als gekken met een storing in hun hoofd. Maar vooral ben ik bang dat ze worden neergezet als gekkies die wel te fixen zijn..

Daarbij lijkt het me verschrikkelijk dat je door je partner opgegeven wordt voor een programma als dit. Ten eerste hoor je in een relatie te communiceren en zou je dit soort dingen zelf bespreekbaar kunnen maken en ten tweede is er altijd nog een gulden middenweg.

Voor mijn gevoel klinkt de hulp van de presentatrice namelijk hetzelfde als: ‘wij zullen ervoor zorgen dat je partner met zijn/haar rare hobby stopt’ of ‘wij zullen je partner wel repareren’. Daarbij.. Wanneer je een groot deel van je partner wilt veranderen, kun je volgens mij beter je relatie te beëindigen..

 

Ik wacht maar gewoon in spanning af tot het programma op de buis verschijnt en hoop dat ik dan positief word verrast (al ben ik er bang voor).

 

Heb jij deze reclame ook gezien? Wat roept het bij jou op? Ik ben benieuwd!

 

xX Eev

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge