Pride – Hoe ben ik geaard?

Naast het EK-vrouwenvoetbal stond Nederland vorige week ook in het teken van Pride Amsterdam. Een meerdaags evenement waar gevierd wordt dat we mogen zijn wie we (willen) zijn. Een evenement dat hoog boven aan mijn togo-lijstje staat, maar waar ik helaas ook dit jaar niet bij was.

 

Liefde is liefde

Dat ik blij en trots ben dat we in ons kikkerlandje mogen en kunnen zijn wie we (willen) zijn, heb ik al eens laten doorschemeren in deze post. Die post was gericht aan homohaters naar aanleiding van het homogeweld destijds in Arnhem, maar ook daarin schoof ik niet onder stoelen of banken dat liefde in mijn ogen liefde is, en dat ik het fantastisch vind dat in Nederland bijna elke liefdesrelatie is toegestaan. Want wat maakt het nu uit of jij verliefd wordt op een man, een vrouw, een transseksueel of desnoods een zeilboot? Als jij gelukkig bent met wie of wat je bent, je happy bent met je partner en hij/zij/hen* is dat met jou.. Waar zou je dan moeilijk over doen?

 

What about myself?

Nu de 22e Pride ten einde is, vond ik het wel een mooi moment om bij mijn eigen seksualiteit stil te staan. Want ik roep dan wel dat ik pleit voor gelijke rechten voor iedereen, maar als wat identificeer ik mezelf dan wel niet? Kleine spoiler: een heel spectaculair verhaal gaat dit niet worden..

 

Want: ik val op mensen

 

Dat dus. Ik heb mezelf jarenlang bi-seksueel genoemd en ik denk ook dat dat hetgeen is waarmee ik mezelf het meest identificeer (iedereen begrijpt dat woord immers), maar ik vind het persoonlijk mooier klinken dat ik op mensen val. Ik kan mezelf seksueel aangetrokken voelen tot zowel mannen als vrouwen en ook mentaal gezien kan ik met beide geslachten door één deur.

Maar wanneer ik iemand zou ontmoeten, die zichzelf niet zou kunnen identificeren met zijn/haar/hun* biologische geslacht (iemand die zichzelf bijv. identificeert als agender, transgender of genderfluid), maar het perfect met diegene klikt, dan zou ik ook op diegene kunnen vallen. Hierbij is het innerlijk voor mij toch echt het belangrijkst! Bot gezegd: het zal me aan mijn kont roesten wat iemand in zijn broek heeft zitten of als wat iemand zichzelf identificeert. Wanneer je echt van iemand houd, kom je er ook op seksueel vlak wel uit.

 

Maar daar is toch gewoon een term voor?

Ja, dat klopt. Ik zou mezelf ook pan-seksueel kunnen noemen, maar toen ik voor het eerst van deze term hoorde, had ik meteen een associatie met kookpannen. Veel mensen kennen deze term niet en daarbij klinkt ‘Ik val op mensen’ toch veel mooier?

 

En jij? Waar val jij op?

 

xX Eev

 

 

 

 

* hen/hun is het genderneutrale voornaamwoord en wordt gebruikt voor een ieder die zich geen man en/of geen vrouw voelt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge