Omgaan met stress.. Ik ben er niet zo goed in.

Voor de driehonderdtriljoenste keer is mijn blog aan het doodgaan, maar kan ik jullie toch met enorm veel blijheid meedelen dat ik nog gewoon besta. Ik ben alleen enorm druk op dit moment en ervaar enorm veel stress, waardoor ik niet aan schrijven toekom. Of nouja, bijna niet.

Ik schrijf nog steeds, al is dit voornamelijk in Evernote op mijn telefoon terwijl ik in de trein of op de wc (ja echt) zit. Ik heb dan één of andere brainfart die ik even snel op het digitale papier zet en zodra ik hem dan heb laten gaan, is het voor mij weer klaar. Daardoor heb ik dus tientallen brainfarts in Evernote staan die zomaar het begin zouden kunnen zijn van een nieuw artikel, maar die nog lang niet artikelwaardig zijn.

Het daadwerkelijke ‘er even voor gaan zitten’ is er nu even gewoon niet bij doordat ik op dit moment bezig ben met de laatste drie weken van mijn opleiding en stage. Dit bezorgde me de laatste maanden zoveel stress dat ik soms van lamlendigheid niet wist wat ik met mezelf aan moest. Alle proeves van bekwaamheid hingen als het zwaard van Damocles boven mijn hoofd. Inmiddels is de grootste druk eraf en heb ik er steeds meer vertrouwen in dat ik het ga halen, ondanks dat ik er nog niet ben.
De laatste maanden was ik een verre van leuk persoon voor de mensen die dichtbij me staan en ontweek ik zo ongeveer elk contact. Aan iedereen die zich nu aangesproken voelt, wil ik dan ook publiekelijk mijn excuses aanbieden. Iedereen heeft dingen die hij of zij niet zo goed kan handelen en één daarvan is voor mij persoonlijke stress. Het maakt me tot de duivel.
De afgelopen periode heb ik mijn tijd dus vooral besteed aan school, stage (en alles wat daarbij komt kijken) en mijn bijbaan in het theater/de dierentuin. Je moet wat als je rijk wilt worden en verder wilt komen haha.

Gelukkig heb ik ook wat minder stressvolle momenten beleefd door af en toe even op mijn twee grote liefdes (mijn neefjes van 3 en 6 maanden) te passen en door onder andere met mijn broertje naar een concert te gaan.

Daarover later misschien wel meer, maar voor nu duik ik eerst weer even mijn stageopdrachten in.
Tot later!

xX Eev

2 thoughts on “Omgaan met stress.. Ik ben er niet zo goed in.

  1. Dag Evelien,

    gelukkig weer een column van je en betekent dat het wel goed met je gaat. Ik sprak je laatst en toen viel het geloof ik wel mee. De eindstreep haal je zeker met je studie. en bij alles waar je druk mee bent is er ook nog Young Volunteers waar je enthousiast voor bent. Komt allemaal goed

    Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge