Offday, offweek, offline, fuck off!

Ik postte een paar artikelen, beloofde een nieuw artikel online te zetten en verdween ineens van de internetbodem.. Er begint bijna een patroon te ontstaan, valt het jullie op?

Offday

Ik had dus een offday. Op zich niets bijzonders. Iedereen heeft wel eens een dag waarop alles k*t is, alles k*t gaat en je jezelf het liefst huilend onder een dekentje wilt verstoppen. Een dag waarop je je meer en meer bewust bent van je eigen tekortkomingen, je eigen mankementen en waarop al je onzekerheden de boventoon voeren. De dag waarvan je hoopt dat hij zo snel mogelijk voorbij gaat en je hem zo snel mogelijk kunt vergeten. Die dag hebben we allemaal wel eens toch?

 

Offweek

Maar die dag, die ene k*tdag waarop je je zo enorm rot voelt, ging bij mij niet over. Die ene rotdag verspreidde zich over dagen en die dagen veranderden uiteindelijk in een week. Stress voerde de boventoon, ik verloor het vermogen om in oplossingen te denken, zag overal beren op de weg en ik voelde me k*tter, lelijker en vervelender dan ooit.

 

Offline

Dus ging ik een tijdje offline. Niet alleen op het interwebs, maar ook in het dagelijks leven. Stress en neerslachtige stemmingen zorgen er bij mij ook voor dat ik me lichamelijk ziek ga voelen en allerlei maag- en darmklachten krijg.

Ik postte niks op mijn blog, was nauwelijks actief op social media en skipte school een paar dagen. Ik bracht uren door op het toilet en de rest van mijn tijd probeerde ik mijn gedachten maar offline te gooien door te slapen.

 

Fuck off!

Op het moment dat ik dit schrijf, gaat het weer redelijk goed met me. Ik breng mijn weekend door in Drenthe en ik houd me lekker bezig met het betuttelen van mijn neefje. Een betere manier om mijn gedachten te verzetten kan ik me niet bedenken, want ik put enorm veel kracht uit de liefde van, en voor dat jochie. Kracht die ik zo af en toe extra hard nodig heb, want helaas heb ik al jaren last van een monstertje in mijn hoofd (lees: psychische klachten). Dit zal dus ook niet mijn laatste off-week zijn. Het monstertje zal ik later nog wel eens uitdiepen, maar hem kan ik helaas niet zomaar offline gooien. Hij komt te pas en te onpas online in mijn hoofd en valt op dit moment nog slecht te blokkeren.

Maar voor nu kan ik weer even zeggen: fuck off stom monstertje en hallo online wereld.

 

Ik ga vanaf nu dus niet meer beloven dat ik op een bepaalde dag posts online zal gooien. Wanneer het monstertje in mijn hoofd online komt, heeft hij enorm veel effect op mijn functioneren en mijn dagelijks leven.

 

Bij de beschrijving van mijn blog staat ergens dat ik de storingen in mijn hoofd met jullie zou gaan delen en dit sloeg deels op het monstertje dat ik nu beschrijf. Maar aangezien ik me lange tijd in een vrij goede flow bevond, vond ik erover vertellen nog niet zo nodig. Misschien moet ik dat toch maar eens gaan doen..

 

xX Eev

1 thought on “Offday, offweek, offline, fuck off!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge