Negen leuke dingen van de afgelopen tijd

Ondanks alle shit van de afgelopen maanden, probeer ik wat meer stil te staan bij de leuke en positieve dingen. Want zoals stilstaan bij negativiteit ervoor zorgt dat je je slechter gaat voelen, zo zorgt het stilstaan bij leuke dingen er vaak voor dat je je beter voelt. Daarnaast waren de afgelopen maanden niet alleen maar negatief; er gebeurde ook genoeg leuks in mijn leven. Daarom vandaag: negen leuke dingen van de afgelopen tijd.

 

Bijbaantje
Zoals elke student wilde ook ik graag wat meer financiële armslag naast mijn Stufi. Maar een bijbaantje vinden wanneer je 25 bent, is nog een behoorlijk lastige opgave. Ik had de moed al bijna opgegeven totdat ik in augustus vorig jaar een sollicitatiegesprek had voor de functie van hulpmedewerker schoonmaak in een theater. Na dit gesprek had ik een bijzonder goed gevoel en een paar uur later werd dit bevestigd: ik mocht er komen werken!
Sinds 1 september 2017 werk ik in de weekenden en vakanties in het allerleukste en meest gezellige schoonmaakteam ooit en ik moet oprecht zeggen dat mijn huidige bijbaantje het meest toffe bijbaantje is dat ik ooit heb gehad. Het woord bijbaantje klinkt er in mijn ogen zelfs nog oneerbiedig voor..

 

Personeelsfeest
Werken is niet alleen maar (met een beetje geluk) leuke dingen doen om geld te verdienen, het betekent vaak ook dat je wordt uitgenodigd voor personeelsfeestjes en -bijeenkomsten. Pasgeleden kreeg ik een uitnodiging voor het ‘fooienfeest’ en ik kan oprecht zeggen: het was het meest toffe personeelsfeestje ooit. Een Magic Cabaret Theater Diner met als gastheren Rob en Emiel die onder andere bekend zijn van de nieuwe Uri Geller en het relatief nieuwe ‘SchoolMagic’. Het zijn twee grappige, talentvolle en magische mannen die voor mijn collega’s en mij een enorm divers programma presenteerden. Het was een fantastische en gezellige avond vol lekker eten en bewonderenswaardige, magische en grappige shows. Mocht je dit lezen en binnenkort een personeelsfeest moeten organiseren: boek die mannen!

 

Mooi Wark 
Ik schreef er al een uitgebreid artikel over, maar de avond waarop Mooi Wark optrad in ‘mijn theater’ zorgde ook voor nogal wat positieve energie. Heel leuk ding dus van de afgelopen tijd!

The greatest showman
In januari zag ik een enorm leuke en inspirerende musicalfilm in de bioscoop, die me nog lang is bijgebleven. Het verhaal is gebaseerd op het leven van circusdirecteur Phineas Taylor Barnum, maar toont eigenlijk vooral hoe mensen die als ‘freaks’ worden gezien zich samen verenigen en samen uitgroeien tot mooie, zelfverzekerde mensen. Een film vol bijzonder mooie liedjes, een mooi verhaal, maar vooral.. Een aantal hele mooie en belangrijke boodschappen.

 

Bezoekjes aan de psycholoog
Het is misschien een beetje gek dat bezoekjes aan de psycholoog in een lijstje van leuke dingen staat, maar voor mij is het een enorm positief, maar vooral ook heel fijn iets. Ik heb er enorm lang op moeten wachten maar eindelijk kan ik aan de slag met mezelf en met de dingen waar ik tegenaan loop!

 

Verhuisd
Ik had al mijn semi-eigen plekje, maar ik heb nu ècht mijn eigen plekje. Mijn oude appartement was door omstandigheden slechts een noodoplossing en daarnaast was het veel te groot voor mij alleen. Inmiddels ben ik in dezelfde stad in een kleine studio getrokken en heb ik echt mijn eigen plekje waar ik zolang mag blijven wonen als dat ik zou willen. Leuk!

 

Vrijwilligerswerk
Naast ‘echt werken’ en mijn opleiding vind ik het ook belangrijk dat ik participeer in de stad waar ik woon. Ook omdat ik er nog vrij weinig mensen ken, leek het doen van vrijwilligerswerk me een goede manier om wat meer mensen in en rondom Almelo te ontmoeten. Eens per zoveel weken deed ik al vrijwilligerswerk waarbij ik leuke dingen onderneem met een dame die een verstandelijke beperking heeft, nu kook ik ook nog eens per week voor een groep volwassenen met een verstandelijke beperking. Ik fabriceer samen met een andere vrijwilliger de maaltijd, we eten samen met de groep en kletsen samen nog wat na. Erg gezellig!

 

Lesgeven
Een blogpost over het hoe, wat en waarom staat nog in de planning, maar ik gaf les en vond het fantastisch! Ik kreeg enorm toffe reacties, fijne feedback en er werd me zelfs gevraagd of ik niet vaker les wilde geven. Een enorm positieve ervaring dus!

 

Wildlands
Ook bracht ik samen met mijn kleine neefje een bezoekje aan Wildlands Adventure Zoo Emmen. Ook hier verschijnt binnenkort wel een blogje over maar ik kan jullie alvast vertellen: super leuk en een enorme aanrader om heen te gaan! De toegangsprijs zeker waard! Of zoals mijn opa zou zeggen: ‘Kost wat, hej ook wat..’

 

Er gebeurden nog wel meer leukere dingen, maar deze negen sprongen er voor mij echt uit! Zoals jullie kunnen lezen is mijn lijstje van leuke dingen ook nogal divers, maar ik geloof dat dat juist wel iets goeds is. Het is goed om je te realiseren dat positieve energie niet alleen te halen valt uit iets groots als een verhuizing of aangenomen worden bij een nieuwe baan. Positieve energie valt ook te halen uit kleinere dingen als een simpel bezoek aan de bioscoop of een leuk uitje. Goed om eens wat vaker bij stil te staan!

 

Welk ‘leuk ding’ van de afgelopen tijd gaf jou nogal wat positieve energie? 

 

xX Eev

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge