Mijn goede voornemens voor 2017

Vandaag is het alweer 31 december. Na deze dag is het oude jaar ten einde en beginnen we met een schone lei aan een heel nieuw jaar.

De mensen die mij persoonlijk kennen, weten dat ik traditiegetrouw op één van de laatste dagen van het jaar een terugblik op Facebook plaats met daarin al mijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Dit jaar breek ik echter voor een keertje met die traditie omdat ik 2016 zo snel mogelijk wil vergeten.

De weinige lichtpuntjes van het afgelopen jaar zijn voor mij de geboorte van mijn kleine neefje (en zijn aanwezigheid gedurende de rest van het jaar) en mijn vakantie naar Rome met mijn toenmalige vriend. Dieptepunten daarentegen heb ik er veel meer. Zo zijn er verschillende mensen die me enorm teleur hebben gesteld, zat ik enorm met mezelf in de knoop en was het gewoon een rotjaar.

Aangezien ik de vervelende dingen het liefst zo snel mogelijk vergeet en ik op dit moment liever vooruit kijk dan achterom, presenteer ik voor deze keer een lijstje met dingen waaraan ik wil werken in het nieuwe jaar.

Deze dingen zijn:

 • Gezonder eten. Dit probeer ik al jaren en gaat me ook steeds beter af, maar hier hoop ik in 2017 nog meer succes mee te boeken.
 • Meer bewegen. Sinds april dit jaar heb ik een sportschoolabonnement en ik ben er welgeteld zes keer geweest. Daar hoop ik in 2017 verandering in te brengen.
 • Afvallen. Al mijn hele leven struggle ik met mijn gewicht. Het bekende jojo-effect is mij niet vreemd. Hopelijk helpen de bovenste twee goede voornemens me hier ook bij en raak ik in 2017 nog minstens 15 kilo kwijt.
 • Me lekkerder voelen in mijn eigen lichaam en me zekerder voelen over mezelf. Ik wil dit niet te veel af laten hangen van bovenstaande goede voornemens, maar ik hoop wel dat deze daaraan bij kunnen dragen.
 • Stoppen met roken. Het is duur. Het is ongezond. Maar je begint er zoveel makkelijker mee dan dat je er weer mee stopt.
 • Meer socializen en vaker familie bezoeken. Af en toe voel ik me best eenzaam in mijn huidige leven. Hier zal ik zelf voor een deel iets aan moeten doen, dus daar hoop ik ook aan te kunnen werken in het nieuwe jaar
 • Mijn hart volgen en niet dat van de mensen om me heen. Te vaak laat ik mijn keuzes afhangen van wat de mensen om me heen vinden en willen. Ik hoop dit jaar 25 te worden en het word dus wel eens tijd dat ik mijn eigen keuzes ga maken.
 • Me minder laten leiden door eerdere gebeurtenissen
 • Mezelf beter leren begrijpen. Te vaak begrijp ik niet waarom ik op een bepaalde manier denk of reageer. Dit hoop ik in 2017 deels te kunnen veranderen.
 • Mijn eigen plekje vinden en creëeren. Ik ben tijdelijk verhuisd naar Enschede, maar ben daar niet echt op mijn plek. Hopelijk vind ik in 2017 ergens een plekje waar ik me wel thuis voel.
 • Wat vaker stil staan bij kleine, mooie momenten
 • Vaker en frequenter gaan bloggen. Ik ben in augustus dit jaar mijn blog gestart, maar ik blog veel minder en onregelmatiger dan ik zou willen. Hopelijk kan ik hier in 2017 een systeem in aanbrengen, want ik vind bloggen veel te leuk! Daarbij heb ik nog genoeg ideetjes over dingen die ik zou willen.

Dit is uiteindelijk best een hele lijst geworden en ik ben vast ook nog wat dingen vergeten.

Heb jij ook zoveel goede voornemens voor het nieuwe jaar? Laat het me weten!

Bij deze wens ik jullie allemaal een hele fijne en gezellige jaarwisseling en een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2017! Dat al jullie wensen en dromen maar uit mogen komen en het jaar wordt wat jullie ervan verwachten!

Cheers!

xX Eev

 

Foto’s via: Pixabay

 

 

2 thoughts on “Mijn goede voornemens voor 2017

 1. Dag Evelien.
  Leg de lat voor jezelf niet te hoog maar geniet van kleine successen en vier deze dan ook. Vier het leven, het is te kort om te lang stil te gaan bij verdriet, teleurstellingen, tekortkomingen en wat wij ons zelf al niet meer verwijten.
  dans, lach, leef

  Gun jezelf een fantastisch jaar.
  Gea

 2. Hallo Gea,

  bedankt voor je reactie! Ik zal het in mijn oren knopen en ik gun mezelf natuurlijk een fantastisch jaar! Het komt vast goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge