Ik was op de radio – alle ins en outs

Afgelopen zondag stapte ik met mijn fiets in de trein om vanaf station Ommen naar Jongerencamping Dennenoord in Giethmen te kunnen fietsen. Vanaf deze camping werd namelijk een deel van het NTR-radioprogramma ‘Kwesties’ opgenomen. Een bijzondere uitzending, want ik was te gast!

Geen make-up dragen is blijkbaar bijzonder

Naar aanleiding van een post die ik in januari schreef over het niet dragen van make-up, hadden de radiomakers mij benaderd om ook mijn zegje te doen. De uitzending zou gaan over de huidige schoonheidsidealen en het uiterlijk op zich. Steeds meer jongeren laten hun lippen, borsten of billen bijwerken door een cosmetisch chirurg en spenderen soms honderden tot duizenden euro’s aan beautyproducten. Het feit dat ik geen make-up draag en hier dus nauwelijks geld aan uitgeef was blijkbaar bijzonder genoeg om mij uit te nodigen voor de uitzending.
Naast het gebruik van make-up en beautyproducten, brengen jongeren soms uren door in de sportschool en leven ze steeds vaker op groentesapjes en superfoods. De grote (vegetarische) hamvraag was: is de uiterlijkheidscultus doorgeslagen? Of is het prima om meer aandacht aan je uiterlijk en fitheid te spenderen?
Naast mij, waren tijdens deze uitzending de volgende mensen te gast: een studente die een cosmetische ingreep (borstvergroting) had laten doen, een docent van een middelbare school en een vlogger (die hing aan de telefoon).

De uitzending

Ik die te gast mocht zijn in een radio-uitzending, dat was natuurlijk al een belevenis op zich. Ik wist niet echt wat ik kon verwachten, dus ik had besloten dat ik het maar gewoon over me heen zou laten komen zodat ik zo min mogelijk last van zenuwen zou hebben. Uiteindelijk kwam het er op neer dat ik aan een tafel zat met een presentator, de andere gasten en een aantal jongeren en we de vragen beantwoordden die de presentator aan ons stelde. Ondertussen werd er gefilmd voor de livestream en dat was het wel zo’n beetje.

Maar toen kwamen toch die zenuwen..

Ondanks dat ik wist waar de uitzending over ging en ik vrij stellig ben in mijn standpunten, kreeg ik een halve black-out toen de presentator mij iets vroeg.
Tijdens het schrijven van mijn blogs ben ik non-stop bezig met hoe ik iets het best kan formuleren en heb ik daarvoor minuten of zelfs uren de tijd. Aangezien dat niet kan wanneer je op de radio op een vraag moet antwoorden, kraamde ik voor mijn gevoel soms complete onzin uit. Het idee dat ik op de radio was en heel Nederland me kon horen, maakte het er ook niet beter op. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk met een dubbel gevoel de uitzendlocatie verliet.
Ik vond het een ontzettend toffe en leuke ervaring, maar ik had volgens mij nog zoveel meer kunnen en willen zeggen. Ook had ik een paar keer de neiging om op de andere gasten te reageren, maar dit heb ik niet gedaan doordat ik zoveel zenuwen had. Ook ben ik van mening dat het onderwerp ‘uiterlijk’ nog veel meer uitgediept had kunnen worden, maar daar was simpelweg de tijd niet voor.
’s Avonds in bed spookten alle dingen die ik nog had willen zeggen door mijn hoofd. In plaats van me te frustreren over het feit dat ik er niets over heb gezegd, heb ik die dingen opgeschreven en besloot ik ze uit te werken voor Neteevenanders. Voor mijn blog maakt het immers niet uit hoe lang ik erover doe iets te formuleren. 🙂

Daarom vanaf morgen de serie ‘Ik wou nog ff zeggen..’ Met daarin onder andere mijn visie op make-up en uiterlijke schoonheden, een artikel met wat ik vind van de invloed van bloggers en vloggers, mijn mening over cosmetische ingrepen en de huidige schoonheidsidealen en al het andere dat maar met het uiterlijk te maken heeft.

 

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar de radio-uitzending waarin ik te gast was, je kunt hem hier terug luisteren.

 

xX Eev

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge