Happy day after valentine! Cadeautjes voor wildvreemden

Al weken lagen de winkels en etalages vol met beertjes, boekjes, roosjes, hartjes en allerlei andere standaard zooi om de liefde te vieren, want gisteren was het Valentijnsdag. De dag waarop voornamelijk geliefden elkaar overladen met (in mijn ogen) compleet nutteloze en onpersoonlijke cadeautjes. Want wat heb je aan een teddybeer die iedereen ook van zijn/haar liefje krijgt of een boekje van ‘Liefde is’, wat je één keer openslaat en dat erna voor altijd onderin een laatje verdwijnt? Vrij weinig.


Ik heb geen hekel aan Valentijnsdag. Integendeel zelfs. Ik vind het wel leuk dat er een dag is waarop mensen de liefde vieren. Maar zelf vind ik het ontzettend jammer dat je op een dag als gisteren, je geliefde ‘verwent’ met een standaardcadeau dat je bij elke prijsvechter voor een prikkie vindt. Daar is toch niks persoonlijks aan?
Stuur dan een good-old-valentijnskaart. Een mooie kaart met een persoonlijke boodschap. Dat is toch zoveel leuker dan welk materialistisch, onpersoonlijk cadeau ook? Of schrijf een mooi gedicht (en plaats het desnoods in een lokale krant). Kun jij je liefje laten zien dat je daadwerkelijk moeite voor hem/haar wilt doen.

Jaloers?

Misschien ben ik stiekem wel een beetje jaloers op iedereen die gisteren wel heeft doorgebracht met een hele leuke partner en misschien kom ik daardoor ietwat over als de Valentijns-Grinch. Maar ja ‘t is niet aans en dan moeten we er maar het beste van maken. Aangezien ik dingen toch graag net eeven anders doe, heb ik iets bedacht.
De meeste mensen geven standaard-cadeaus aan geliefden op Valentijnsdag. Dus wat deed ik? Ik trakteerde mezelf gisteren op een reep Tony’s Chocolonely (eerlijke chocolade is wel zo belangrijk op zo’n liefdevolle dag) en ik bezorg mezelf en een aantal wildvreemden een gelukkig gevoel op ‘the day after’.

Hoe dat?

Je happy voelen is volgens mij één van de belangrijkste basisbehoeften van een mens. Het maakt dan niet uit dankzij wie of wat je je happy voelt.
Daarom ging ik vandaag, op de day after, naar de Bagels & Beans in Enschede om mezelf te trakteren op een lekkere bagel, een superlekker en healthy fruitsapje en vooral op de fijne sfeer die er hangt. Daar word ik intens gelukkig van!

Mijn heerlijke bagel met banaan, ahornsiroop en kaneel <3

En die wildvreemden die je in het zonnetje wilde zetten dan?

Daar heb ik ook iets op bedacht! Een tijdje geleden kwam ik namelijk op de Facebookpagina ‘Voor jou van mij’

terecht. Deze pagina is iets meer dan een jaar geleden opgestart door Susanne Crombach uit Maastricht omdat zij de wereld in tijden van onrust iets mooier wil maken. Er is namelijk al zoveel ellende op onze aardkloot.

Het principe van de Facebookpagina is simpel. Je pakt een cadeautje in voor een ander, doet er een briefje bij en legt deze neer op een openbare plek. Hopelijk zorgt het ‘dropje’ (je hebt immers iets gedropt) voor een glimlach op het gezicht van de vinder. Ik vond dit zo’n leuk principe, dat ik ook besloot mee te doen.

Ik heb dus een aantal cadeautjes gescoord bij de Action, deze ingepakt en op een aantal openbare plekken in Enschede en Almelo neergelegd. Hopelijk zal ik één dezer dagen op de Facebookpagina terugzien dat mijn ‘dropjes’ zijn gevonden en de ontvangers een glimlach bezorgden.

 

Happy day after Valentine!

 

xX Eev

 

P.S. Wil je ook meedoen? Meld je dan aan op de Facebookpagina van ‘voor jou van mij’ !

P.P.S. Heb jij nog iets gekregen/gegeven op Valentijnsdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge