Hand in hand met heel ‘t land

Geachte homohaters,

Ik schrijf jullie dit omdat ik met enorm veel verslagenheid en ongeloof heb gelezen dat jullie het nodig vonden om twee homoseksuele mannen bruut af te tuigen, enkel en alleen omdat zij hand in hand over straat liepen.

Ik heb al tientallen redenen proberen te bedenken, maar geen enkele reden rechtvaardigt voor mij de daad die jullie hebben begaan.

De enige reden die ik kan bedenken om een ander fysiek geweld toe te brengen, heeft namelijk niks met iemands geaardheid te maken.

Ik had het namelijk gedeeltelijk rechtvaardig gevonden wanneer jullie deze mannen hadden afgetuigd omdat zij jullie eerst geslagen zouden hebben of omdat zij iets van jullie gestolen hadden en jullie hen hierop betrapten. Ik ben tegen lichamelijk geweld in welke vorm dan ook, maar in die situaties had ik het nog enigszins kunnen begrijpen.

Echter besloten jullie deze geliefden aan te vliegen omdat zij openlijk homoseksueel zijn. Tenminste, dat is wat er in de media wordt beweerd. Ik was er niet bij en er is niemand die in jullie hoofden kan kijken, dus de echte beweegreden weten we (nog) niet.

Toch bestaan er wel vermoedens over jullie gedrag. Zo zijn er veel mensen die geloven dat jullie zelf homoseksueel zijn en met deze gevoelens worstelen. Ook zijn er gedragswetenschappers die stellen dat jullie willen bewijzen zelf niet homoseksueel te zijn, door juist mensen met deze geaardheid te slaan. Sommigen denken dat jullie in jullie vriendengroepje gewoon ‘cool’ wilden zijn en wilden laten zien dat jullie enorm veel lef hebben.

Maar..

Beste homohaters, wat jullie beweegreden ook moge zijn.. Het rechtvaardigt niet wat jullie hebben gedaan!

Wij leven met zijn allen in dit prachtige, kleine landje dat Nederland heet. In ons land is plaats voor iedereen. Waar je ook vandaan komt, of wie je ook moge zijn.. In Nederland mogen we allemaal!

Kaaskoppen, a-seksuelen, Turken, transgenders, Marokkanen, homoseksuelen, Italianen.. In Nederland leven we allemaal samen op zo’n 41,5 duizend vierkante kilometer en dat is fantastisch. In dit land maakt het niet uit van wie je houdt, want bij ons is bijna elke liefdesrelatie toegestaan. Een Turk met een Italiaan, een Kaaskop met een Antiliaan, twee mannen of twee vrouwen samen.. Bij ons mag je hand in hand met heel ‘t land!

 

En dat is mooi want er is toch niets zo mooi als de liefde?

 

En..

Beste homohaters, stel je toch eens voor dat je zelf verliefd zou zijn. Dat je hand in hand loopt met je geliefde. Met degene die jij het meest fantastisch vindt en met degene van wie jij het meeste houdt. Niet alleen heel Nederland, maar heel de wereld mag zien dat jouw geliefde de allerleukste is! En daarom lopen jullie hand in hand.

Dan lopen jullie op een brug. Samen verliefd, samen vrolijk, samen hand in hand. Opeens komt er een groepje mensen op jullie af dat jullie aftuigt, enkel en alleen omdat jullie verliefd zijn. Dat is toch belachelijk?!

 

Want..

Beste homohaters, hebben jullie er ooit voor gekozen om verliefd te worden?! Vast niet. Verliefd zijn overkomt je en is het beste gevoel op de hele wereld. Dat zijn jullie vast met me eens. 🙂

En omdat verliefd zijn je overkomt en niet iets is want je kunt kiezen, is het toch juist fijn dat we in een land leven waarin je met iedereen mag zijn?

 

Daarom..

Heb ik ook goed nieuws beste homohaters, want jullie hebben WEL een keuze. Homo zijn is dat niet, homo’s haten wel!

 

Choose wisely!

 

Was getekend,

 

Eev

 

Foto via: Pixabay

 

 

2 thoughts on “Hand in hand met heel ‘t land

    1. Dankjewel! 🙂 Ik hoor van holebi’s om me heen inderdaad ook dat de intolerantie toeneemt. Dat stemt ook mij enorm verdrietig, vandaar ook mijn ‘brief’.
      Ondertussen blijf ik stilletjes hopen op de dag dat heel de wereld accepteert dat wij hand in hand mogen met iedereen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge