De nieuwe rubrieken

In mijn blogpost van zaterdag schreef ik dat ik zou stoppen met het wekelijks plaatsen van een foodreview, maar nog belangrijker: vertelde ik dat ik zou starten met twee nieuwe rubrieken. Over deze twee rubrieken vertel ik jullie vandaag meer.

Gewichtig

Het is misschien een beetje een gekke naam, maar aangezien de werktitel ‘Eev valt af’ in mijn ogen de lading niet echt dekte, heb ik besloten mijn eerste, nieuwe rubriek ‘Gewichtig’ te noemen. Naast dat het woord ‘gewicht’ er in zit en deze rubriek veelal over mijn gewicht zal gaan, betekent gewichtig ook belangrijk. Mijn gewicht heeft mijn leven altijd voor een deel bepaald en ik vind het nu meer dan ooit belangrijk daar iets aan te doen.

 

Waar ik over schrijf in Gewichtig

Onder ‘Gewichtig’ zal ik niet alleen vertellen over de struggles met mijn overtollige kilo’s, maar ook over het gevecht ertegen. Daarnaast zal ik onder deze noemer gaan schrijven over alle dingen waar ik tegenaan liep toen ik nog extreem overweight was.

 

Een heleboel hoop

Door de gewichtige artikelen hoop ik mezelf dat extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen zetten waar ik mee bezig ben, maar ook hoop ik zo te kunnen zien wat ik (hopelijk) uiteindelijk heb bereikt. Ik hoop dat dit bij mij zal leiden tot meer zelfacceptatie, meer zelfvertrouwen en vooral meer zelfliefde. Want daarvan kan ik allemaal wel een beetje meer gebruiken.
Ook hoop ik de wereld te kunnen laten zien hoe het echt is om last van extreem overgewicht te hebben. Er bestaan namelijk zoveel vooroordelen en stigma’s en is er zoveel onbegrip, dat ik hoop op deze manier mijn (positieve) steentje bij te kunnen dragen. Want (extreem) overgewicht hebben is niet altijd zo simpel als vaak wordt gedacht.

Neteevenanders wordt geen afval- of dieetblog en ik ben ook geen professional op dat gebied, dus ‘the key to lose weight’ hoeven jullie niet te verwachten. Door de jaren heen heb ik echter wel geleerd wat voor mij wel en wat vooral niet werkt en daarover, aangevuld met persoonlijke ervaringen en andere verhalen over deze strijd, ga ik onder de naam ‘Gewichtig’ schrijven op dit stukje interwebs. 

Ik wil neteevenanders graag een (online) weerspiegeling van mezelf laten zijn en dus schrijven over dingen die mij bezig houden. Mijn reis naar een gezond(er) gewicht is daar één van.

Vet leuk

En dan de rubriek ‘Vet leuk’. Onder de noemer vet leuk wil ik van alles gaan delen op het gebied van leuke plussize kleding, informatie over adresjes waar je goed kunt shoppen en allerlei andere dingen die gewoon ‘Vet leuk’ zijn.

Het klinkt misschien ietwat tegenstrijdig: iemand die af wil vallen en dan toch een rubriek als ‘Vet leuk’ wil starten, maar voor mij is dat eigenlijk heel logisch.
Ik heb niet het doel om rond te lopen met een modellenfiguur. Wanneer ik mezelf van extreem overweight naar gewoon een maatje meer kan krijgen, en ik lekker in mijn vel zit, ben ik dik tevreden.
Ik ben nooit dun geweest en ik ben er inmiddels ook van overtuigd dat ik dat nooit zal worden. Dat vind ik ook helemaal niet erg. Ik wil gelukkig zijn met mezelf en ik verwacht niet dat ik daarvoor een size zero nodig heb.
Wat ik daar onder andere wel voor nodig heb zijn leuke kledingstukken die net eeven anders zijn en waarin ik me goed voel 🙂
Naar mijn mening moeten meiden met een maatje meer zich nog te veel verstoppen in wijde, onflatteuze tenten als het aan de meeste kledingzaken ligt. Daar hoop ik, mede door het promoten van leuke adresjes en toffe merken, enigszins verandering in te kunnen brengen.

De allereerste ‘Gewichtig’ zal aankomende woensdag te vinden zijn op Neteevenanders.

 

 

Welke rubriek lijkt jou het meest interessant? 

 

xX Eev

 

1 thought on “De nieuwe rubrieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge