Aan hen heb ik een hekel op social media..

8539048913_3328e8545c_b

Ik geef het toe. Op social media (en dan vooral Facebook) vinden een aantal mensen mij verschrikkelijk (en misschien ben ik dat ook wel). Ik post ellenlange verhalen, geef mijn ongezouten mening op bijna alles (en die is meestal anders dan de mainstream mening) en ik post te vaak berichten om te vertellen dat ik bepaalde berichten op Facebook niet vind kunnen.
Om daar nu voor eens en voor altijd mee af te werken, presenteer ik u vandaag met gepaste schaamte: de personen waaraan ik me het meest irriteer op social media:

1) Blegh-Bianca: Deze persoon post om de week een status waarin niet veel meer staat dan dat ze zich ‘blegh’ (of verdrietig of gefrustreerd) voelt. Haar vriendinnen reageren hier dan weer op met: ‘Oh meid, wat is er?’ waarop Bianca ze natuurlijk even privé terug appt.

2) Delende Diny: Onze Diny deelt letterlijk alles. Voornamelijk winacties waarmee ze reizen, keukens, badkamers en auto’s kan winnen (want stel je voor dat zo’n winactie echt is en ze niet heeft meegedaan..), maar ze deelt ook foto’s van vermiste personen die al bijna een jaar weer boven water zijn, filmpjes die ze fantastisch vindt en natuurlijk de tientallen ‘welke planeet ben jij?’ of ‘welk dier was jij vroeger?’ quizzen..

3) Arjan-Amen. De beste Arjan bedoelt het vast goed. ‘Amen’ posten onder berichtjes van zieke of dode kinderen of dieren, want als hij dat niet doet, krijgt hij misschien wel zeven jaar ongeluk. Helaas heeft Arjan niet door dat al zijn vrienden deze foto’s door hem ook te zien krijgen en dat de mensen die zulke foto’s posten enkel op zoveel mogelijk reacties en/of likes uit zijn..

4) Ellendig engelse Eva: Deze Eva heeft het talent om engelse berichten te posten waarin meer fouten staan dan dat er woorden zijn. ‘Hoop vullie wone day it wil bie beter’. Eva, wanneer engels niet lukt, kun je het beter bij ABN houden..

5) Victor Vooroordeel: Victor roept op de sociale media de meest verschrikkelijke dingen over Turken, Marokkanen en homo’s en daarnaast is hij een groot fan van de PVV. Volgens Victor heeft de PVV gelijk, maar waarin ze gelijk hebben, dat weet Victor zelf niet. Daarbij heeft Victor nog nooit een echte Marokkaan gezien.

6) Megatrotse Mama Marie: Foto’s van haar baby zijn leuk om te zien, maar Marie post er minstens tien per dag. De eerste keer in de kinderwagen, de eerste keer buiten, het eerste poepje, het eerste flesje.. We mogen er allemaal van meegenieten. Maar niet zonder berichtje van Marie over hoe trots ze op haar minimensje is. Daarnaast blijkt het kind van Marie ook al te kunnen lezen want ze schrijft ook wekelijks: ‘Lief kind, vergeet niet dat papa en mama onwijs trots op je zijn.’

update-1672363_1920

7) Selfie-Sabrina: Sabrina Post bijna elke dag een selfie. Het liefst met duckface of in de stijl van (lees: zo naakt en opgetut als) Kim Kardashian. Als ik één selfie heb gezien, heb ik de rest ook wel gezien..

8) Depri-Daisy: Daisy is Depri en dat mag de hele wereld weten ook. Zij voelt zich k*t, het leven is k*t en alles daaromheen is nog k*tter. Elke dag post ze berichtjes met de meest deprimerende teksten in de hoop dat mensen reageren..

9) Tokkie-Tanja: Tanja is een dame van een heel ander kaliber. Ze heeft schijt aan alles en zet dit ook groots op haar social-media kanalen. Pas maar op: want wie aan haar kinderen/hond/poes/konijn komt, komt aan haar. Dan komt deze bitch echt los!

10) Zieke-Sarah: Sarah is ziek en niet zo’n beetje ook. Alhoewel, dat is wat ze ons wil doen geloven. Ze gaat bijna elke week naar de dokter (die overigens k*t is omdat hij haar niet goed genoeg helpt) en ze klaagt steen en been over allerlei pijntjes. Als ze toch eens een euro kreeg voor alle beterschapswensen.. Dan was ze steenrijk geweest..

11) Klagende-Karel: Karel klaagt over alles in ons kikkerlandje. Onze economie deugt niet, de luxegoederen zijn te duur, onze rechtspraak deugt niet..
Vaak vraag ik me af waarom Karel nog niet is geëmigreerd..

12) Het Facebookkoppel: Deze twee mensen hebben in het echte leven een relatie met elkaar, maar moeten dit op Facebook nog even extra duidelijk maken. Berichtjes naar elkaar (die iedereen kan zien) als: ‘Schatje, wat ben ik trots op je.’, ‘Poepie, het komt wel goed.’ of ‘Lieverd, samen komen we hier doorheen’. komen dagelijks voorbij..
Geacht koppeltje: deze uitspraken moeten jullie in het echt naar elkaar doen..

13) De profieldelers: Dit is niet zozeer een grote ergernis, maar meer een factor om gek van te worden. Dit koppel deelt een Facebookaccount. Hoe moet ik nu weten wie waarop reageert en hoe weet ik zeker dat als ik de één een berichtje stuur dat dit ook door de juiste persoon wordt gelezen?

Heb jij nog aanvullingen op dit lijstje?

Aan welke personen erger jij je het meest op social media?

xX Eev

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge