Eev ontdekt: (sphynx)kattencafé KatDeau

Koffie drinken en lunchen met allemaal katten om je heen? In een kattencafé kan het! Toen ik van het begrip hoorde leek het mij meteen superleuk om eens heen te gaan, maar zoiets bestaat natuurlijk alleen in de grote stad. 🙁
Met een paar vrije dagen en twee weekjes vakantie in het vooruitzicht, vond ik dat het nu toch wel eens tijd werd een kattencafé te bezoeken.

Ik raadpleegde meneer Google, die me vertelde dat het dichtstbijzijnde kattencafé zich in Hengelo bevond. Wait what? Mijn hart maakte een sprongetje. Waarom had ik daar nooit eerder van gehoord? Nu ik doordeweeks in Enschede woon, is Hengelo om de hoek.
Ik moest en zou daar dus heen. En niet pas in de vakantie, maar gewoon zo snel mogelijk.

 

Niet zomaar een kattencafé..

KatDeau in Hengelo is niet zomaar een kattencafé. Naast dat je er koffie kunt drinken en taartjes en tosti’s kunt eten, is het ook een cadeauwinkel waar -hoe kan het ook anders- toffe kattencadeaus worden verkocht. Eigenaresse Dominique heeft KatDeau volledig uit eigen financiering opgezet en is daar logischerwijs enorm trots op! Ze opende de deuren op 20 augustus 2016 en heeft sindsdien al vele mensen met een glimlach zien vertrekken.

En dan moet het beste nog komen..

Want in KatDeau wonen niet zomaar katten. Nee, in KatDeau wonen vijf prachtige sphynxkatten (naaktkatten) met de grappige namen Borrel, Nootje, Pretzel, Cashew en Tuc.
Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik al vanaf mijn 15e roep dat ‘wanneer ik later groot ben’ ik mijn huis wil delen met minstens twee sphynxkatten, ondanks dat ik nog nooit een echte sphynxkat had geaaid, geknuffeld of überhaupt had ontmoet, werd ik stapelverliefd op dit ras toen ik ze eens voorbij zag komen op tv. Jullie snappen dus vast dat ik op voorhand al super enthousiast was.

Daarom stapte ik op een donderdagavond in de trein om KatDeau te ontdekken (en te checken of sphynxkatten echt zo leuk zijn).

En was het leuk?

Jaaaaaaaaaa! Mijn excuses voor het grote overenthousiasme maar ik kan niets anders zeggen dan dat het een fantastisch leuke ervaring was. KatDeau is klein maar ontzettend gezellig ingericht waardoor het er fijn vertoeven is. De katten hebben er lekker veel ruimte om te klimmen, te rusten en te spelen en alle vijf beauty’s zijn ontzettend aanhankelijk, zoals het echte sphynxjes betaamt. Zien jullie trouwens hoe fotogeniek ze zijn? 😉

Ik was al verliefd op de sphynxkat voor ik er überhaupt één in het echt had gezien, maar na mijn bezoek aan KatDeau weet ik het zeker: deze mooie dieren horen gewoon thuis in mijn toekomstige huisje.
Ze voelen enorm zacht aan (toen ik ze aaide deed het me denken aan fluweel en perziken) en zijn heel schattig en knuffelbaar.


Ja Eev, nu weten we wel dat je verliefd op sphynxkatten bent..

Dat ben ik ook, maar KatDeau is niet alleen fantastisch door de sphynxkatten. Ook de tosti’s en drankjes (de taartjes heb ik niet geproefd) zijn heel lekker en ook niet geheel onbelangrijk: erg vriendelijk geprijsd. 🙂

Kattencadeaus worden er in overvloed verkocht (o.a. kaarten, sokken, sieraden en speeltjes voor je eigen kat) en eigenaresse Dominique is een enorm aardige, spontane en enthousiaste dame die uitstraalt dat ze niet alleen hart heeft voor haar zaak, maar vooral dat ze enorm veel liefde voor deze bijzonder mooie katten voelt.

Dat bij elkaar opgeteld zijn in mijn ogen dè ingrediënten voor een ultieme hotspot!

Ik kom er dus zeker nog een keer (of vaker) terug en ik vind dat jij, wanneer je eens in de buurt bent, er ook zeker een kijkje moet nemen!


Een kleine tip:
Mocht je in KatDeau zijn en deze beauty’s van katten net zo graag knuffelen en op de foto zetten als ik, bestel dan een koud drankje. Door mijn enorme enthousiasme was mijn muntthee namelijk koud voor ik er erg in had. 😉

KatDeau bevindt zich aan de Anninksweg 31 in Hengelo.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.katdeau.nl

 

Ben jij wel eens in een kattencafé geweest?
Ik ben benieuwd! 

 

xX Eev

 

P.S. Mijn excuses voor de weinige foto’s en de slechte fotokwaliteit. Ik ga zeker nog eens terug om nieuwe foto’s te maken (want ik vond de meeste door mij gemaakte foto’s echt te slecht om te publiceren), maar ik durfde mijn spiegelreflex niet zo goed mee te nemen. Daarom heb ik alle foto’s met mijn telefoon gemaakt. Ik moet nog enorm aan het bloggersleven wennen geloof ik.. xD

 

2 thoughts on “Eev ontdekt: (sphynx)kattencafé KatDeau

  1. Grappig dat er in Hengelo een kattencafé zit, nooit geweten. Ik heb ooit een ander adres gezocht voor mijn twee poezen (ze sloopten het hele huis omdat ik weinig thuis was, en ze aandacht tekort kwamen), daardoor durf ik geen katten meer te nemen. Maar van binnen ben ik een soort crazy cat lady. Dus misschien maar eens naar dat kattencafé toe dan. Al vind ik die naaktkatten heel lelijk.

    1. Als je geen katten meer durft te nemen, is een kattencafé de uitkomst. Heel geschikt voor de mens met een innerlijke crazy cat lady 😉 Als je niet van naakte katten houdt: ik geloof dan dat in Groningen de dichtstbijzijnde kattencafé’s zitten 🙂
      Maar echt, over smaak valt niet te twisten, maar de sphynxjes veroveren met hun zachte huidjes en vooral de vele kopjes binnen no-time je hart 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge