Waarom ik treinreizen wel leuk vind

Deze post schreef ik gisteren, zittend in de trein van Enschede naar Zwolle, genietend van het zangtalent van een stel studenten dat hun eigen versie van ‘brandend zand’ ten gehore bracht. Tijdens hun uitvoering liep een conductrice breed grijnzend en dirigerend langs en bedacht ik me dat ik treinen stiekem heel erg leuk vind. Dit in tegenstelling tot de meeste van mijn medereizigers.

Vaak mopperen mensen over het openbaar vervoer en in het bijzonder de NS. Ze schijnen vaker niet dan wel te rijden, hebben vaak vertraging en reizen met de trein op zich is al verschrikkelijk. De wc’s stinken, de conducteurs zijn onvriendelijk en de prijzen van treinkaartjes veel te hoog.

Nu vind ik het ook niet leuk om vertraging te hebben en vooral niet wanneer mijn overstap dan niet meer aansluit of het buiten steenkoud en hondenweer is. Maar so be it. De NS is nu eenmaal een bedrijf dat in principe draait op machines en waar machines werken, zijn wel eens problemen. Voor de NS-medewerkers zijn vertragingen of niet-rijdende treinen vaak ook overmacht en kunnen zij er ook niets aan doen. We mogen ze zelfs wel eens meer dankbaar zijn vind ik. Alle NS-medewerkers (en bus- en taxichauffeurs overigens ook) staan dagelijks voor dag en dauw op, om tot ver na middernacht in touw te zijn. Enkel en alleen om ons, de mekkerende reizigers van A naar B te brengen. Dus iets meer dankbaarheid voor deze toch wel belangrijke mensen, zouden ze best verdienen.

Nou oké dan, ik geef het toe. De wc’s in treinen vind ik ook niet heel comfortabel en hygiënisch, daarom gebruik ik die ook nooit. Betalen voor mijn reis doe ik enkel in het weekend omdat ik door de weeks gratis kan reizen en de conducteurs zijn bijna altijd vriendelijk wanneer jij dat als reiziger ook bent. Zo erg vind ik treinen dus niet. Zoals al gezegd: stiekem vind ik treinen heel erg leuk en dat om meerdere redenen.

 

Daarom hieronder een lijstje met redenen waarom ik treinen wèl leuk vind!

 

  • Ik heb vaak de leukste gesprekken in de trein. Voornamelijk met kinderen of ouderen (de groep daartussen is vaak te druk met hun telefoons).
  • (Dronken) studenten of voetbalsupporters. Vaak vinden mensen deze groepen irritant en als je rustig een boek wilt lezen kan ik dat ook best begrijpen, maar ik vind het altijd enorm gezellig wanneer deze groepen hun zangtalent ten gehore brengen of hun clublied zo vals mogelijk zingen.
  • De stiltecoupé. De stiltecoupé is super voor het lezen van een boek of het schrijven van een blogpost. Leuk weetje: zo ongeveer 75% van mijn schrijfsels ontstaan in de stiltecoupé.
  • Slapen/dommelen. Vraag me niet waarom, maar in de trein kan ik heerlijk wegdommelen.
  • Dagdromen. My all time favourite! Er is niets fijner dan dagdromen en er is geen plek waar ik dat beter kan dan in een treincoupé.
  • Het bedenken van verhalen. En nee, dat is niet hetzelfde als dagdromen. In dagdromen kom ik zelf voor, in verhalen niet. Ooit hoop ik nog eens een verhaal in de trein te bedenken dat net zo succesvol wordt als Harry Potter (JK Rowling heeft HP in de trein bedacht).

Dit waren mijn redenen waarom ik treinen wel leuk vind. Wat vind jij van treinreizen?

xX Eev

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge