Waarom ik een haat-liefdesverhouding met de Primark heb

 

Als er één winkelketen is die het in deze barre tijden ontzettend goed doet, is het wel de Primark. Iedereen heeft het erover, mensen reizen er speciaal voor naar de steden en de bruine, papieren tasjes zie je overal.

Het succes van de Primark is volgens mij simpel te verklaren. De kleding is er goedkoop, het aanbod is er reuze en de maatvoering is enorm breed. Drie ingrediënten die er samen voor zorgen dat Nederland (inclusief ikzelf) graag bij de Primark winkelt.

 

De eerste keer..

De allereerste keer dat ik een Primark binnenstapte, herinner ik me als de dag van gisteren. Daar, in dat grootse filiaal in Essen (Duitsland), begon ik kleding shoppen spontaan leuk te vinden! Mede doordat ik in het rijtje ‘dames met een maatje meer’ thuishoor, heb ik altijd een enorme hekel gehad aan het kopen van kleding. In 75% van de kledingwinkels hangt mijn maat toch niet en wanneer ik al iets in mijn maat vind, is het of enorm onflatteus of te duur voor mijn studentenbudget. Bij de Primark kon ik echter alles kopen. Bijna alles was er in mijn maat, ik vond er kledingstukken naar mijn smaak (ik ben ook nogal kieskeurig wat kleding betreft) en het was er allemaal spotgoedkoop. Ik heb geen idee waarmee ik die allereerste keer ook alweer thuiskwam, maar ik was als een kind zo blij. Ik bombardeerde de Primark spontaan tot mijn favoriete winkel en besloot er elk seizoen naartoe te gaan.

Tegenwoordig woon ik in Enschede en staat de Primark zo ongeveer in mijn achtertuin. Ik kom er dus regelmatig, maar het gevoel dat ik na mijn eerste Primark bezoek had, heb ik helaas nooit meer gevoeld.

Inmiddels heb ik namelijk echt een enorme haat-liefdesverhouding met deze winkel. En waarom? Hieronder lees je het.

 

Hebben jullie al door dat ik van lijstjes houd? 😉

 

Waarom ik van de Primark houd:

 

 • Ze zijn goedkoop
 • Ze verkopen kleding in grote maten
 • Ze verkopen kleding en andere dingetjes van Harry Potter <3 <3
 • Hun woonassortiment is ontzettend leuk
 • Ze verkochten er honeycomb (een engelse lekkernij)
 • Ze hebben leuke accessoires en voor elk wat wils
 • Ze hebben er korte leggings die ik vaak onder een jurkje of over een panty draag (aanrader!)
 • De foute kersttruien <3
 • De gewone leggings en basic hemdjes en t-shirts zijn goed en goedkoop.

 

Waarom ik de Primark haat:

 

 • Van de leukste items zijn de grote maten vaak uitverkocht
 • De winkel is enorm druk
 • Het is er vaak een rommeltje (met dank aan de klanten)
 • Ik heb haat aan de broeken op zich. Ze worden snel vaal, zijn na een dag dragen enorm uitgelubberd en de pijpen zijn vaak te kort
 • De kleding gaat niet heel lang mee
 • De maatvoering is dan erg breed, de pasvorm is daarentegen niet altijd even geschikt voor ons curvy ladies
 • De kleding wordt in hele slechte omstandigheden geproduceerd

 

En? Wat voor een verhouding heb jij met de Primark? Voel jij liefde of haat voor deze winkel en waarom? 

 

xX Eev 

 

2 thoughts on “Waarom ik een haat-liefdesverhouding met de Primark heb

 1. Kijk een medeblogger uit Enschede, die zijn schaars dus altijd leuk om daar tegenaan te lopen! Ik heb niets in de Primark te zoeken. Ik vind de kleding niet leuk, van slechte kwaliteit en wil geen kleren kopen waar kinderhandjes aan gewerkt hebben. En de Primark in Enschede was, de twee keer dat ik binnen ben geweest, vreselijk druk. Dus ik sla deze winkel over!

  1. Ik begrijp je volkomen! Dat is ook inderdaad het stukje haat dat ik bij Primark voel, namelijk die kinderhandjes en erbarmelijke omstandigheden waarin de kleding geproduceerd wordt. Maar zoals ik al beschreef, de maten en de prijzen zorgen ervoor dat ik als student er toch wel eens mijn kleding koop.
   Qua Enschedese bloggers kan ik er (naast jou dus), slechts één andere noemen (al ken ik er wel meer uit Overijssel). Ik zie mezelf helaas nog steeds niet als Enschedeeër (of hoe men dat ook dient te zeggen/spellen).
   Bedankt voor je reactie trouwens! Is altijd leuk! 🙂
   Ik ga straks eens even de tijd nemen om jouw blog door te spitten. Wat ik las, lijkt veelbelovend! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge