De huge-ass Harry Potter-tag

Als het ook maar iets met Harry Potter te maken heeft en het op Facebook staat, word ik er wel in getagd door één van mijn vrienden. Want een HP-fan, dat ben ik. 🙂
Ik heb alle boeken gelezen en ik heb alle films gezien. Ik heb merchandise (een ticket voor de Zweinstein Express en een toelatingsbrief bijvoorbeeld!), ik heb Kings Cross bezocht, ik wil nog eens naar de HP-studio’s en stiekem kan ik niet wachten tot ik naar de HP-tentoonstelling in Utrecht kan (iets met tijd en geld). De boeken sla ik nog regelmatig open en toen ik een aantal weken geleden Bonnie van het YouTube-kanaal Boncolor samen met Teske een soort Harry Potter-tag zag doen, dacht ik: ik wil ook HP-vragen beantwoorden! Dus ik pikte de leukste vragen uit hun Harry Potter-tag, vertaalde een heleboel vragen uit een Engelse Harry Potter-tag en zie hier: de huge-ass Harry Potter-tag!

Ik vond het superleuk om hem in te vullen en hopelijk vinden jullie het net zo leuk om hem te lezen. 🙂
Neem hem ook gerust over. 🙂

De tag:


Wat is je lievelingsboek?

Ik kan zo niet kiezen.. Maar het boek dat ik nog het vaakst opensla, is HP5 (de Orde van de Feniks). Op de één of andere manier krijg ik daar altijd een enorm gezellig (geen idee hoe ik het anders moet omschrijven) gevoel bij.

En je minst favoriete boek?
Ehhhm.. Geen idee.

Je favoriete film?
Favoriete boek, favoriete film.. Ik vind dit zulke gemene vragen hè! Ik vind ze verdorie allemaal geweldig!

Je minst favoriete film?
Zie vraag hierboven.

Je favoriete quote?
Dat zijn er zoveel! Ik ben een echte quotelover haha. Maar momenteel is het de quote die ook op mijn telefoonhoesje staat: ‘Happiness can be found even in the darkest of times if one only remembers to turn on the light.’ <3

Je favoriete Wemel?
Ik vind alle Wemels zo leuk! Ik kan echt niet kiezen tussen Ron, Molly en Arthur. Ron vanwege zijn loyaliteit naar zijn vrienden en zijn enorme spinnenfobie. Molly vanwege haar liefde naar haar kinderen en Harry toe en Arthur.. Tsjah Arthur stal mijn hart door zijn enorme obsessie voor dreuzels.

Je favoriete vrouwelijke personage?
Dat zijn er twee: Loena en Tops. Omdat zij allebei ook net eeven anders zijn, maar toch ook beide hondstrouw en loyaal zijn. 🙂

Je favoriete slechterik?
Dan toch Bellaxtrix. Mede door de manier waarop zij wordt neergezet door Helena Bonham Carter. Dat krankzinnige.. I love it!

Je favoriete mannelijke personage?
Ik denk Marcel. Deze vind ik wat lastiger te beantwoorden, omdat er enorm veel leuke, mannelijke personages in HP voorkomen, maar het klunzige en loyale van Marcel.. I love it! (Valt het jullie ook op dat ik wel erg van loyale personages houd? xD)

Je favoriete professor?
Anderling. Zij heeft zoveel kennis, is enorm (komt ie weer) loyaal naar haar eigen studenten toe en zal altijd trouw blijven aan hen waar zij van houdt.

Wat zou je liever doen? Het haar van Severus Sneep wassen of een dag doorbrengen met Gladianus Smalhart en naar de fantastische verhalen over zichzelf luisteren?
Het haar wassen van Sneep! Ik vind Gladianus zo’n gladjakker! Getver! Doe mij maar het haar van Sneep. 🙂

Zou je liever duelleren met een krankzinnige Bellatrix of met een woedende Molly?
Krankzinnige Bellatrix please! Moeders gaan over lijken voor hun kinderen, Molly is daarvan het levende bewijs!

Zou je liever naar Zweinstein reizen per Zweinstein Express of per vliegende auto?
De Zweinstein Express! Iedere HP-fan zou daar in willen zitten. En dan het snoepkarretje van de heks in de trein leegkopen.. <3

Zou je liever met Voldemort zoenen of een uurtje met Omber doorbrengen in een bubbelbad?
Als ik Omber mag verdrinken, dan ga ik daarvoor. Maar anders zoen ik liever met Voldemort.

Zou je liever vliegen op een Hippogrief of op een Vuurflits?
Op een Hippogrief. Dat lijkt me zo véél comfortabeler dan op een vuurflits.

Is er een personage dat je in de boeken leuker vond dan in de films?
Nee. In het begin was dat Loena. Ik had ergens een interview met Evanna Lynch gelezen en toen leek ze mij zo’n ontzettend naar persoon, waardoor ik haar in de eerste film ook verschrikkelijk vond. Maar uiteindelijk bleek ze toch de ultieme Loena te zijn!

Is er een film die je boven het boek verkiest?
Nee, voor mij gaan de boeken nog altijd boven de films.

Richard Harris of Michael Gambon als Perkamentus?
Michael Gambon. Al komt dit voornamelijk doordat ik Harris die alleen in de eerste twee films speelde, minder bewust heb meegemaakt toen ik de films voor het eerst zag.

Wat uit de boeken (persoon of gebeurtenis) miste je het meest in de films? Wat had je heel graag willen zien?
Dat zijn meerdere dingen. Ik had graag Foppe willen zien in de films, maar qua scène.. Het stukje waarin Dirk tegen Harry zegt dat hij hem geen waardeloos stuk verdriet vind. Dit omdat dit een enorm ander licht op Dirk werpt. Ook had ik graag de achtergrondinformatie over Petunia meer in de films terug willen zien.

Als je een remake zou kunnen maken van één van de HP-films, welke zou dit dan zijn?
Ik zou alle films volledig het boek laten volgen. Daar irriteerde ik me nog wel eens aan. En dat één film dan vijf uur gaat duren vind ik alleen maar leuk! 🙂

Bij welke afdeling voelde jij je het meest thuis toen je jong was?
Griffoendor. Alleen omdat Harry daarbij zat. Tegenwoordig zou ik kiezen voor Ravenklauw of Huffelpuf.

In welk huis ben je gesorteerd in Pottermore?
Is het heel slecht dat ik geen idee heb? Ik begrijp namelijk geen f*ck van Pottermore.

Wat zou je favoriete les zijn op Zweinstein?
Verzorging van Fabeldieren en gedaanteverwisselingen.

Welke toverspreuk is het meest bruikbaar volgens jou?
Accio. Kan ik alles naar me toe laten komen. Hoef ik nooit meer op te staan voor de afstandsbediening enzovoorts.

Met welk personage zou jij meteen vrienden kunnen worden?
Met mijn twee favoriete vrouwelijke personages: Loena en Tops.

Wanneer je de eigenaar van één van de drie relieken zou kunnen zijn. Welke zou je dan kiezen?
De onzichtbaarheidsmantel. De doden hoef ik niet terug te laten keren omdat ze nooit volledig terugkeren (HP-fans zullen dit zinnetje begrijpen), en de zegevlier hoef ik ook niet, aangezien de stok de tovenaar kiest. 😀

Is er iets in de boeken wat je zou willen veranderen?
Nee.

Maanling, Gaffel, Sluipvoet of Wormstaart?
Maanling of Sluipvoet. Omdat zij enorm (guess what) loyaal en anders zijn.

Als je één overleden personage weer tot leven zou kunnen wekken, wie zou dit dan zijn?
Fred. Een tweeling scheiden door de dood in een boek, dat is gewoon wreed mevrouw Rowling! 😛
Fred en George zijn zo’n twee-eenheid, dat ik denk dat George nooit meer de grappige broer zal zijn na de dood van Fred.

Met welk personage zou je wel willen trouwen?
Met Ron of Marcel. Ron omdat hij volgens mij de intens liefhebbende, grappige man is en Marcel omdat hij volgens mij degene is die voor je door het vuur gaat, hoe onhandig hij soms ook kan zijn.

Relieken of gruzielementen?
Definitly de relieken. Ik heb de gruzielementen altijd maar een eng, naar en vervelend iets gevonden. Iemand moeten vermoorden om er één te kunnen creëren? Nee, dankjewel. Doe mij maar gewoon de relieken.

Wat zou jouw patronus zijn?
Een sphynx of een wasbeer.

Wat zou jouw boeman zijn?
Pfffff.. Lastige vraag. Waarschijnlijk een heel dierbaar iemand in een doodskist. Ik ben zoo bang om mijn geliefden te verliezen.

Welke functie zou jij hebben in het zwerkbalteam?
Ik in het zwerkbalteam? Maak van mij maar de meest trouwe supporter die je kunt bedenken. Ik die op een bezem vliegt lijkt me niet echt een verstandige optie.

Wat zou je baan zijn in de magische toverwereld?
Ik zou waarschijnlijk professor worden op Zweinstein zodat ik mijn kennis door kan geven.

Welke acteur/actrice vond je het best?
Dat zijn er twee. Namelijk Alan Rickman (Severus Sneep) en Helena Bonham Carter (Bellatrix van Detta). Ik vind het ontzettend knap hoe zij de personages van Sneep en Bellatrix zo goed en typerend neer hebben kunnen zetten.

Welke acteur/actrice is volgens jou het slechtst gecast en waarom?
Rufus Schobbejak. Hij is niet echt slecht gecast, maar eerder verkeerd gekleed. Ik herinner me nog het gevoel dat ik had toen hij in de film in beeld kwam en bleek dat zijn enorme walrussnor (waarom hij bekendstaat in de boeken) ontbrak.

Wat betekent Harry Potter voor je?
Tegenwoordig niet meer zoveel als vroeger. In mijn tienerjaren droomde ik dagelijks over de HP-wereld. Ik wilde er naar school, ik wilde trouwen met Bill Wemel (totdat hij ervandoor ging met Fleur ofc) en ik wilde dolgraag een sneeuwuil.
Tegenwoordig is HP voor mij een enorm mooie boekenreeks waarvan ik hoop dat mijn nageslacht er net zo veel plezier zal beleven als dat ik eraan heb beleefd. Wel ben ik nog steeds geïnteresseerd in alle HP-related stuff. Ik wil dolgraag eens naar de HP-studio’s, heb het op mijn lijstje staan om de HP-tentoonstelling in Utrecht te bezoeken en noem maar op..

Ben jij ook een Harry Potter fan? Heb jij wel eens een tag op je blog gezet? Waar ging deze over? Ik ben benieuwd! 

 

xX Eev

 

 

Foto’s via: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge