Wat ‘n boer niet kent, dat probeert ie gewoon: zeewierchips

Hoi allemaal. Het is weer vrijdag, dus tijd voor een nieuwe ‘Wat ‘n boer niet kent..’ Deze keer heb ik een wel heel bijzonder product (vind ik zelf dan) voor jullie getest, namelijk zeewierchips. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan snel verder!


Wat is het?

Seleco Tempura Spicy Flavour – Pittig gekruide zeewierchips is een knapperig gebakken, gepaneerd en gekruid zeewier wat dus een soort chips zou moeten zijn.


Wat zit erin?
Zeewier (37%), paneermengsel (TARWEmeel, rijstmeel, rijsmiddel: E500, palmolie, suiker), ongeharde palmolie (bevat antioxidant: E321), smaakverfijner (suiker, specerijen (chili, paprika), dextrine, zout, SOJAsauspoeder (SOJAbonen, tarwe, gemodificeerd tapiocazetmeel, zout) smaakversterkers: E627, E631, aroma, antiklontermiddel: E551)


Eerste indruk

Leuke zak! Ook leuk dat de chips half groen is! Viel me dat dus even tegen. Het groen bleek in werkelijkheid meer zwart te zijn. Jammer Seleco, jullie geven een compleet verkeerde indruk. 😉
Wanneer ik de zak openmaak, doet de geur me trouwens wel meteen aan chips denken. Het ruikt heerlijk kruidig en het valt me op dat ik geen zeewier- of zeegeur (zoals bij sushi) ruik.


En.. En.. En..? Hoe smaakt het?
Oké.. Ik ga dit goed proberen uit te leggen.. Toen ik het eerste chipje in mijn mond stak dacht ik meteen: ‘oh lekker’. Totdat ik door begon te kauwen. Na een paar keer kauwen, vond ik de chips vrij smaakloos en bij het tweede hapje proefde ik echt alleen maar zeewier zoals ik het ken van sushi. Na een paar chipjes proef ik wel enorm veel peper.. Het is net alsof de smaken niet goed op elk chipje zitten, alsof het allemaal een beetje uit balans is. De ene keer overheerst het zeewier en de andere keer overheersen de pepers. Heel gek.


En? Lekker of niet te vreten?

Niet te vreten is wel echt het uiterste, maar lekker vind ik het niet. Geef mij maar groentechips. 😉

 

Heb jij wel eens zeewierchips gegeten? Zo nee, wat is jouw lievelingschips?

xX Eev

 

6 thoughts on “Wat ‘n boer niet kent, dat probeert ie gewoon: zeewierchips

    1. Dat snap ik heel goed! Ik was ook ontzettend nieuwsgierig toen ik de zak in de toko zag liggen.. Als je hem ooit proeft, laat je dan even weten wat je ervan vond? Vind ik leuk! 🙂

  1. Haha, dat klinkt inderdaad niet echt als een succes. De chips zien er ook niet heel smakelijk uit, moet ik zeggen. Maar wel leuk om eens geprobeerd te hebben! En ik blijf de naam van deze rubriek geniaal vinden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge