Wat ‘n boer niet kent, dat probeert ie gewoon: Dragonfruit

Er was eventjes behoorlijk weinig activiteit op Neteevenanders (zeg maar gerust nul komma nul) en ik heb zelfs twee weken geen ‘Wat ‘n boer niet kent’ gepubliceerd. Mijn oprechte excuses daarvoor! Het had een hele goede reden (vind ik dan), maar daarover morgen meer..

Eerst een nieuwe ‘Wat ‘n boer niet kent, dat probeert ie gewoon’ waarin ik jullie vandaag vertel over een vrucht die ik nog nooit had gegeten, namelijk het uiterst fotogenieke dragonfruit. Zo fotogeniek dat ik zelfs mijn spiegelreflexcamera er aan te pas heb laten komen.
Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar ik geloof dat ik die vaker tevoorschijn moet halen voor foodfoto’s. 🙂
Zal deze vrucht net zo lekker smaken als dat hij eruit ziet op de foto’s?

 

Wat is het?

Dragon fruit (ook wel pitahaya, pitaya of drakenfruit genoemd), is de vrucht van bepaalde cactussoorten. Het meest bekende dragon fruit komt van de Hylocereus Undates. Deze plant komt van nature voor in delen van Amerika, maar wordt ook gekweekt in Zuidoost-Azië. Mijn pitahaya kwam bijvoorbeeld uit Vietnam.

De vruchten ziijn ronde of ovale bessen met een rozerode schil met driehoekige, lange schubben. De schil omsluit een vruchtholte, die gevuld is met glazig-witte, sappige pulp met daarin vele, zwarte zaden. Volgens Wikipedia is de pulp matig aromatisch. Dat belooft nog wat.

 

Waar te koop?

Ik kocht deze pitahaya bij Wah Nam Hong in Den Haag voor €1,70

Eerste indruk

Tsjah, wat moet ik ervan zeggen? Deze vrucht ziet er heel mooi uit. Zowel van buiten, als van binnen. Wel ruikt hij een beetje vreemd. Alsof het van gras is gemaakt. Het heeft niet zo’n typerende geur als bijvoorbeeld kiwi of ananas.

 

En.. En.. En.. Hoe smaakt het?

Ehhm.. Oké. Ik wilde zeggen dat het naar niks smaakt, maar dat klopt niet helemaal. Er zit wel iets van een smaakje aan, maar daar is het dan wel mee gezegd. Met een beetje fantasie smaakt deze vrucht als een smakeloze kiwi. De textuur komt met die zwarte pitjes en het vlezige van de vrucht wel in de buurt van een kiwi trouwens.

 

Lekker of niet te vreten?

Niet lekker, maar best te eten. Er zit gewoon vrij weinig smaak aan. Deze vrucht doet het beter als decoratiemateriaal.

 

Wat is de meest bijzondere vrucht die jij ooit hebt gegeten?

xX Eev

 

2 thoughts on “Wat ‘n boer niet kent, dat probeert ie gewoon: Dragonfruit

    1. Ach, niet alles kan altijd maar lekker zijn. Het bewijs dat alles wat mooi is van buiten, niet perse mooi of lekker is van binnen. :p
      Ik kan nu in ieder geval zeggen dat ik hem ooit heb gegeten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge