Ich liebe Deutschland! (+ vega shoplog)

Als er één land is waar ik ontzettend veel van houd, dan is het wel Duitsland. Het land van Bier, (vegetarische) Bratwurst und das Oktoberfest heeft zo’n elf jaar geleden mijn hart gestolen.

Op mijn veertiende raakte ik namelijk geobsedeerd door Tokio Hotel. Een Duitse pop/rockband die toentertijd zo ongeveer dezelfde status had voor tienermeisjes als Justin Bieber nu.
Tokio Hotel beheerste mijn hele wereld en alles wat ook maar een beetje met hen te maken had, vond ik geweldig. Dus ook het land waar zij vandaan kwamen en de taal die zij spraken.

Vanaf toen vond ik de Duitse taal fantastisch en greep ik elke gelegenheid aan om ook maar de grens over te gaan (letterlijk dan, vanaf mijn ouderlijk huis kon ik in tien minuten in Duitsland zijn) zodat ik ook maar iets wat Duits was kon voelen. De sfeer in het land, het fonetische van de taal, het eten.. Ik voelde er zoveel liefde voor. Ook kocht ik elke week een heel scala aan tijdschriften bij onze oosterburen, zodat ik de artikelen over Tokio Hotel zorgvuldig uit kon knippen en in mijn plakboek kon bewaren.

Ik kan wel stellen dat ik geobsedeerd was door Duitsland en vooral door Tokio Hotel.

En nu dan?

Fan van Tokio Hotel ben in inmiddels niet echt meer. Hun oude muziek vind ik nog steeds geweldig maar aangezien zij tegenwoordig meer elektronische popmuziek maken, zijn de band en ik een beetje uit elkaar gegroeid.

De liefde voor Duitsland en de taal is echter gebleven en nog steeds ga ik enorm graag de grens over. Al is het nu niet meer om ladingen tijdschriften met daarin plaatjes van Tokio Hotel te kopen, maar tegenwoordig test ik zo ongeveer alle Duitse vleesvervangers. Want vleesvervangers bedenken en deze tegen een schappelijke prijs verkopen, dat kunnen die Duitsers wel. 🙂

Boodschappen doen

Een paar dagen geleden stak ik samen met mijn moeder en zusje de grens weer over om in Duitsland boodschappen te gaan doen. Zij kochten de Rossmann leeg (een grote, goedkope Duitse drogisterijketen) en ik scoorde de beste vleesvervangers bij de Lidl en Aldi. En nee, die verkopen niet hetzelfde als de Lidl en Aldi hier. Daarbij ging ik dit weekend nog meer van Duitsland houden want damn. De vleesvervanger waarop ik zolang had gehoopt, kwam ik gewoon tegen in Duitsland! Mijn hart maakte een enorm sprongetje.

Benieuwd naar wat ik kocht en benieuwd naar hetgeen waar mijn hart sneller van ging slaan? Lees dan gauw verder, want dan vertel ik jullie wat ik waar kocht!

 

Bij de Lidl kocht ik: 

 

Een kant-en-klaarmaaltijd Chili sin Carne van het merk ‘My best Veggie’.
€1,99/400 gram.

 

 

 

 

Vegetarische Mühlen Salami van Rügenwalder Mühle. Prijs: €1,29 voor 80 gram.

Hiervoor steek ik zoooooo graag de grens over! Dit is wat mij betreft de beste taste-a-like salami ever. De structuur, de geur, de smaak.. Deze is echt heerlijk op een broodje en ik ben ontzettend benieuwd hoe deze zal smaken op een pizza. Dat binnenkort maar eens uitproberen dus. 🙂

 

 

 

Vegetarische Geschnetzeltes (roerbakreepjes) (€1,59/200 gram) en vegetarische hamburgers (€1,85/200 gram/2 stuks). Ook van het merk ‘My best Veggie’.

 

 

 

Bij de Aldi kocht ik:

Vegetarische nuggets van ‘Mein Veggie Tag’. €1,99/180 gram)

En dan.. *tromgeroffel* Hetgeen ik enorm miste om te eten. Iets waar ik zo naar heb verlangd maar waar ik nooit een goede vervanger voor kon vinden.. Vegetarische vissticks!
Ik liep er zo maar tegenaan bij de Aldi! Nu maar hopen dat mijn enthousiasme nog net zo groot (of zelfs groter is) wanneer ik ze heb geproefd.

Vegetarische vissticks van ‘Mein Veggie Tag’. €1,99/190 gram)

 

Naar welke vleesvervanger ben jij het meest benieuwd of van welke vleesvervangende ontdekking maakte jouw hart een sprongetje? Ik ben benieuwd! 

 

xX Eev


Foto van de Brandenburger Tor: via foter.com
Helaas ben ik zelf nog nooit in Berlijn geweest.. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge